3 kerkenconcert te Sappemeer.

Na dit zeer succesvolle concert is nu in deze tijd van Corona gelegenheid voor een uitgebreide restauratie, zie de pagina's onder kerkgebouwVorig jaar hebben aantal mensen van de Doopgezinde kerk, de St. Willibrorduskerk en de Koepelkerk in onderling overleg besloten deze kerken met hun prachtige orgels wat meer onder de aandacht te brengen.

Dat heeft geresulteerd in een "3-kerken-concert".
Het was een groot succes en we hebben besloten om ook in 2020 een 3-kerkenconcert te organiseren. Als datum hebben we weer de laatste zondag in februari gekozen: zondagmiddag 23 februari 2020.

We starten op zondag 23 februari om
14.00 uur in de Doopsgezinde kerk (Noorderstraat 53) met orgelspel van A. Hoogendoorn en Carel van Aurich. Op een kistorgel zal Henk Koster spelen.
Vervolgens steken we om
14.45 uur over naar de RK kerk waar we kop koffie of thee klaar staat. Om 15.15 uur kunt u daar luisteren naar het klarinetorkest Capricio en het dameskoor "De Dames zingen" tot 15.45 uur.

Dan lopen, fietsen of rijden we naar de Koepelkerk (Noorderstraat 169). Daar staat een drankje klaar en daarna zal Eeuwe Zijlstra op het orgel spelen, begeleidt door trompettist Jan Vermaning van 16.30 uur tot 17.00 uur.

Kaarten voor het geheel (alle concerten en consumpties) zullen €12,50 kosten (kinderen t/m 12 jaar gratis) en zijn te verkrijgen bij Comprint (Noorderstraat 81-83) of te reserveren bij 3kerkenconcert@gmail.com , (dan contant betalen bij binnenkomst).

De Doopsgezinde kerk zal om 13.30 uur open zijn.
Achter in elke kerk liggen flyers die u kunt meenemen.
Iedereen is van harte welkom!

Namens het organisatiecomité, Guus Kloosterhuis, Jan Boekholt, Els van der Tuin, Yktje Schreuder, Koos Soesbeek, Jan Albert Buiskool, Joyce van den Berg en Dineke Visser