Wat geweest is plastic plastic

Denominatie:
 doopsgezind,
 remonstrant,
 vrijzinnig.


 
 
 
 


TERUGBLIKKEN ... als de kerk vanwege corona dicht is? 

Corona heeft ook voor de Hutgemeenschap gevolgen gehad. Het kerkgebouw ging op 20 december 2020 weer dicht, mede ook omdat gastpredikanten uit angst voor besmetting afzegden. Kerstmis kon niet met elkaar gevierd worden. Ook in januari en februari 2021 bleef de kerk om die reden helaas gesloten.

Om deze trieste afwezigheid enigszins te doorbreken probeerden we op 31 januari een digitale bijeenkomst uit. Negen leden volgden van achter hun computer deze korte dienst. Het thema was het gedicht "de hoge heuvel die ons wacht" die Amanda Gorman uitsprak tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Zo'n digitale bijeenkomst is best moeilijk, zeker voor mensen die niet zo bedreven zijn in de nieuwe techniek.  
Op 14 februari  hebben we opnieuw een digitale dienst georganiseerd. Deze keer speelde iemand ook twee liederen op de accordeon, want muziek hoort bij nu eenmaal bij een kerkdienst.
Op 28 februari hielden we onze jaarlijkse ledenvergadering in de kerk, iedereen achter een eigen tafel op gepaste afstand van elkaar.
 We moesten op deze vergadering helaas ook afscheid nemen van Gerard Ziengs, die ons bijna 40 jaar op het orgel begeleidde. Hij gaat met pensioen en wil daarom minder gebonden zijn aan roosters.

 Vanaf 14 maart houden we weer onze diensten in de kerk, uiteraard met in achtneming van de corona voorschriften.
Bij binnenkomst is een mondkapje verplicht en deze mag pas af als men gaat zitten. Stoelen staan op gepaste afstand zodat er plaats is voor niet meer dan 15 mensen. We zingen niet maar lezen de teksten van de liederen mee als het orgel speelt. Vooraf zijn deurknoppen, microfoon, klavier e.d. ge desinfecteerd met een spray. Bij binnenkomst wordt met geacht de handen te ontsmetten met een speciale vloeistof. We weten altijd wie er aanwezig is in de dienst.