Wat geweest is plastic plastic

Denominatie:
 doopsgezind,
 remonstrant,
 vrijzinnig.


 
 
 
 


TERUGBLIKKEN 

Corona heeft ook voor de Hutgemeenschap gevolgen gehad. Het kerkgebouw ging op 20 december 2020 weer dicht, mede ook omdat gastpredikanten uit angst voor besmetting afzegden. Kerstmis kon niet met elkaar gevierd worden. Ook in januari en februari 2021 bleef de kerk om die reden helaas gesloten.

Om deze trieste afwezigheid enigszins te doorbreken probeerden we op 31 januari een digitale bijeenkomst uit. Negen leden volgden van achter hun computer deze korte dienst. Het thema was het gedicht "de hoge heuvel die ons wacht" die Amanda Gorman uitsprak tijdens de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Zo'n digitale bijeenkomst is best moeilijk, zeker voor mensen die niet zo bedreven zijn in de nieuwe techniek.  
Op 14 februari  hebben we opnieuw een digitale dienst georganiseerd. Deze keer speelde iemand ook twee liederen op de accordeon, want muziek hoort bij nu eenmaal bij een kerkdienst. Op 28 februari hielden we onze jaarlijkse ledenvergadering in de kerk, iedereen achter een eigen tafel op gepaste afstand van elkaar. Vanaf 15 maart hebben we onze reguliere kerkdiensten weer hervat met in acht neming van de corona voorschriften

Vanaf 25 september zijn alle corona voorschriften opgeschort maar zitten we nog wel op enige afstand van elkaar.